صرفه جویی ۲۰۰ میلیون دلاری فولاد مبارکه از بومی‌سازی دانش فنی

مدیر عامل شرکت فولاد مبارکه گفت: بومی‌سازی دانش فنی مهندسی در فولاد مبارکه ۲۰۰ میلیون دلار ارز ناشی از خرید قطعات خارجی صرفه‌جویی ایجاد کرد.ه نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، محمد رجایی افزود: بومی‌سازی و توسعه دانش فنی مهندسی در این مجتمع از ابتدای راه اندازی، در سطح بسیار وسیعی هدفگذاری و موفقیتهایی در زمینه‌های مختلف حاصل شده است.
وی افزود: امروز بیشتر قطعات یدکی مکانیکی و نیز قطعات بسیار بزرگ و دارای تکنولوژی بالا و حساس در کشور ساخته می شوند.
مدیر عامل فولاد مبارکه با اشاره به این که در حال برنامه‌ریزی برای ساخت یک کارخانه فولاد مبارکه جدید با دانش فنی داخل هستیم، اظهار داشت: کارشناسان فولاد مبارکه در حال طراحی سه خط اصلی شامل گندله‌سازی، ریخته‌گری پیوسته و نورد گرم هستند و پیش بینی می شود این بخش ها تا ۳ سال دیگر بومی می‌شوند.
وی افزود: در حال حاضر واحد احیای مستقیم و نیز دانش فنی کوره‌های قوس الکتریکی بومی شده است.
وی خاطر نشان کرد: بخش بزرگی از سود خالص حاصل شده طی سال‌های ۸۵ تا ۸۸(۳۵۰۰ میلیارد تومان) ناشی از بومی‌سازی دانش فنی و اصلاح خطوط بود و تنها ناشی از افزایش قیمت بازار نبوده است.
رجایی با اشاره به میزان سرمایه گذاری انجام شده در بخش توسعه فولاد مبارکه تصریح کرد: طی این مدت، برای طرح‌های توسعه، حدود ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری انجام شده و ۵۰۰ میلیارد تومان دیگر در حال انجام است، همچنین حدود ۳۰۰ میلیون یورو سرمایه‌گذاری شده که در مجموع، میزان سرمایه‌گذاری‌های انجام شده طی ۴ سال گذشته از مرز ۱۵۰۰ میلیارد تومان فراتر می‌رود.

منبع:
خبرگزاری فارس